Hogyan közlekedj biztonságosan a koronavírus ideje alatt?

Avagy 3+1 ok, amiért fontos lehet ma autót bérelned.

A csapból is az folyik, hogy bizony bajban vagyunk, mert nyakunkon a vírus. És ez sajnos így is van, sőt a hírek szerint a dolog még csak most lesz egyre durvább. Mi a KISNAGY AUTÓBÉRLÉSNÉL változatlan nyitvatartással biztosítjuk továbbra is mindenki számára autóinkat, hogy ne kelljen tömegközlekedési járműveket igénybe venni ebben a nehéz helyzetben.

Én személy szerint tényleg fontosnak tartom, hogy mindenki, aki csak teheti, ne lépjen ki a házból. Tartsuk be az előírásokat, az ajánlásokat és tegyünk meg mindent azért, hogy védjük a magunk és a környezetünk egészségét!

A helyzet egyelőre úgy áll, hogy még nincs kijárási tilalom, csak erősen ajánlott mindenkinek otthon maradnia.

Most hoztunk 3+1 példát arra, amikor nem teheted meg, hogy a 4 fal között maradj, de jobban teszed, ha olyankor autóval közlekedsz:

1. Dolgoznod kell menni

Tudjuk, hogy sokan indulnak el nap, mint nap még ebben a szörnyű helyzetben is dolgozni. Vannak, akik nem tehetik meg, hogy home office-ba folytassák a munkát. 

Ha veled is ez a szitu, akkor nagyon is ajánlott számodra, hogy autóval - lehetőleg egyedül - utazz és ne a tömegben a buszon, metrón vagy villamoson. Bár most kiemelten figyelnek a járművek takarítására és fertőtlenítésére, több mint valószínű, hogy most még az sem lenne elég, ha minden 10. percben fertőtlenítenék őket. De ha mégis, akkor is ott a tömeg..!

Arról nem is beszélve, hogy most a helyzetre való tekintettel minden tömegközlekedési vonalon megritkították a járatszámokat, így simán lehet, hogy többen várnak ugyanarra a villamosra, amire te is vagy elkésel, mert nem érkezik meg a szokott időben.

Mi alaposan kitisztítunk és fertőtlenítünk minden autót a bérbeadás előtt, így ha tőlünk bérelsz, biztos lehetsz benne, hogy az autó biztonságos lesz.

2. El kell menned kaját venni

A másik nyilvánvaló eset, amikor ki kell lépned az otthonod ajtaján, ha kiürült a hűtőd. Sajnos a jelen helyzetben a nagy üzletláncok kiszállítási ideje is jelentősen megnövekedett, így sokszor az élelmiszer házhoz rendelése sem megoldható. Enni kell és ha nincs mit, akkor menned kell, ez ennyire egyszerű. 

Ne menj busszal! Feleslegesen tennéd ki magad a veszélynek és emellett megkímélheted magad a cipekedés gyötrelmeitől is, ha autóval mész.

Hamarabb megjárod oda-vissza és sokkal nagyobb biztonságban vagy egyedül az kocsiban. 

3. Ha a nagyszüleidnek vagy más idősebb rokonodnak van szüksége a segítségedre

Valószínűleg az megoldható lenne, hogy magadat életben tartsd a sarki kisboltban vásárolt ételekkel. Viszont ha van idősebb rokonod, akihez szintén neked kell menned, hogy el tud látni mindennel, amire szüksége van, akkor különösen fontos, hogy te (is) egészséges maradj.

Ha pár utcánál messzebbre kell menned, hogy segíteni tudj, akkor te és és a nagyszülők is sokkal nagyobb biztonságban lesztek, ha minimálisra csökkentitek a másokkal való érintkezések számát. 

Ne buszozz, menj kocsival a nagyihoz!

És hogy tényleg minden biztonsági előírást betarts, csak az ajtóig vagy kapuig menj és oda tedd le a csomagot. Sajnos ebben a helyzetben így tudsz a legjobban vigyázni a nagyszüleidre.

+1. Ha gyerekeid vannak

Azt mondják, hogy a gyerekek nem igen lesznek betegek ettől a vírustól, ellenben komoly vírushordozóként működhetnek. Ez így kicsit rosszul hangzik persze, de természetesen a gyerekek védelmében is tehetünk óvintézkedéseket. 

A lényeg: jobb, ha a gyerekeidet is távol tartod mindenkitől. 

Lehetőleg ne utazzanak ők sem tömegközlekedéssel, és a nagyiékat se mostanában látogassátok meg. 

Ha pedig mindenképpen magaddal kell vinned őket is, várjanak meg az autóban, míg pár perc alatt átadod a nagyszülőknek az egy heti ellátmányt.

Sajnos egyelőre úgy fest, hogy nem pár hét alatt leszünk túl ezen az egészen, inkább hónapokban kell számolni. 

Mi a KISNAGY AUTÓBÉRLÉSNÉL abban próbálunk segíteni, hogy a lehető legkevesebb kockázatot kelljen vállalnod, ha mégis utazásra kényszerülsz a koronavírus járvány ideje alatt. 

Éppen ezért indítottuk el (március 16.-án) az akciónkat: 

  • Mutasd fel érvényes tömegközlekedési bérletedet (BKV, MÁV, VOLÁN, SZKT, KeKo stb.), és automatikusan 25% kedvezményt kapsz az autóbérlés díjából!

Kövess minket a Facebookon és nézd meg a bérelhető autóinkat a weboldalon!

Cégadatok:

Cégnév: Fox Professional Kft.
Székhely: 2234 Maglód, Pasteur Lajos utca 45.
Posta Cím: 1162 Budapest, Szlovák út 79/B
Telefon: +36-20-474-07-12
E-mail: foxprofessionalkft@gmail.com
Adószám: 23702734-2-13
Céget bejegyző bíróság neve: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 13-09-152098
Impresszum

Elérhetőségeink: