Top 5 őszi "mini road-trip" úticél Magyarországon

Nagyon szeretünk túrázni menni. Amikor jó idő van és nincs más program, a barátainkkal vagy a családdal elmegyünk valahová a szabadba.

A Fiúk megkértek, hogy erről csináljak egy posztot a blogra és írjak 5 olyan helyről, amit imádok és amit érdemes felkeresni ősszel is.

Így hát most megírom ezt a blogposztot, hátha segíthetek vele valakinek.

Számomra kirándulni azért is olyan jó, mert olyankor csak mi vagyunk. Tudunk beszélgetni, vagy csak úgy csendben lenni. Figyelni az erdőt és élvezni a természet szépségét a csendet vagyis a nyugtató, apró zajokat, amiket csak ott és akkor lehet hallani, amikor messze vagy minden laptoptól, telefontól, tv-től. 

 Mi előző este leülünk és kitaláljuk közösen, hogy hová is lenne érdemes elmenni. Annyi gyönyörű hely van Magyarországon, hogy bőven van még miből válogatni, szerintem.

Reggel, mire elindulunk, már van egy szupi tervünk és mindent összepakoltunk, amire szükségünk lehet: hátizsákok, váltóruhák, szendvicsek, hűtőtáska, telefon és töltő, plusz az autóba minden, ami kellhet.

És vannak olyan helyek, amiket nehezen tudunk megközelíteni tömegközlekedéssel. Vagy azért rossz vonattal/ busszal menni, mert sok a csomag, amit viszünk. 

Ha belegondolok abba, hogy vonattal menjek túrázni egy olyan helyre, amit az állomástól is csak pár kilométer sétával lehet megközelíteni - miközben jó nagy batyut cipelek -  talán nem is mennék el.

Nekünk van itt a budapesti telephelyen 65db cuki KISNAGY autónk, így ez nem probléma. 

De ha nem itt dolgoznék, akkor is biztos hogy bérelnék egy jó KISNAGY autót, hogy elmehessek pihenni és feltöltődni, friss levegőt szívjak és boldog legyek. Nekem megérne ennyit egy jó kis kirándulás…

Íme az én 5 kedvenc őszi kirándulóhelyem Magyarországon:

1. Megyer-hegyi Tengerszem Természetvédelmi Terület

Ez Sárospatak közelében van és én állítom, ez Magyarország egyik legszebb természeti csodája. A tavat a Malomkő Tanösvényen keresztül lehet megközelíteni. Sok tájékoztató tábla van, így könnyű megtalálni, hogy merre indulj. Komolyan ez a hely lélegzetelállító!

2. Füzér vára

Füzér Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén van. Füzér maga is gyönyörű egyébként, de a Tájház Portákat elhagyva érkezünk meg az Alsó Várhoz, ott van a parkoló és a jegypénztár. A Felső Várhoz egy meredek fa- és sziklalépcsőn lehet eljutni. Ha már fent vagy, a látvány egyszerűen mesés!

3. Csörgő-szurdok Mátrakeresztesről

Igazi vadregényes, kalandos hely. Mi azért imádjuk, mert többméteres sziklafalak között, kidőlt fákon és hatalmas köveken ugrálva lehet megtenni a távot. Ez egy kicsit kihívás is, de megéri, mert csodaszép.

4. Tihanyi-félsziget, Tihanyi gerjzírmező

A gejzírtúra a tihanyi Belső-tótól indul, a Szarkádi-erdőn keresztül. Az útvonal változatos terepen, hegyen-völgyön vezet végig. Ha Tihanyban jártok, és egy kis nyugalomra vágytok, mindenképpen nézzétek meg Ti is ezt a helyszínt.

5. Rám-szakadék, Lukács-árok

Szerintem erről a helyszínről nem is nagyon kell írnom semmit, hisz szinte mindenki ismeri, aki szeret kirándulni. Dömös felől érdemes elindulni. Ezzel csak az a baj, hogy mivel sokan szeretik, általában nagy a tömeg. De mi minden évben elmegyünk ide többször is. Valahogy mindig másképp fest. Imádjuk.

Ezek azok a helyek, amiket mi nagyon szeretünk. Persze volna még sok másik is, de csak ötöt kértek a Fiúk. 

Lezárásként csak annyit teszek még hozzá, hogy ha szeretnéd magad megkímélni a hosszú vonatozástól/buszozástól, és a csomagjaidat sem cipelnéd egész nap a nyakadban, nézz be hozzánk a KISNAGY AUTOBÉRLÉS -hez, nálunk tuti megtalálod a hétvégi kiránduláshoz való tökéletes autót!

Cégadatok:

Cégnév: Fox Professional Kft.
Székhely: 2234 Maglód, Pasteur Lajos utca 45.
Posta Cím: 1162 Budapest, Szlovák út 79/B
Telefon: +36-20-474-07-12
E-mail: foxprofessionalkft@gmail.com
Adószám: 23702734-2-13
Céget bejegyző bíróság neve: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 13-09-152098
Impresszum

Elérhetőségeink: